EMA LIPOVŠĆAK PETER

ema lipovscak skating

Malo o meni


Rođena sam u Zagrebu 12.6.1995. godine, igrom slučaja na isti dan kada je rođen i moj pradjed Ferdinand. Roditelji Bojan i Slavica su mi veliki oslonac u životu, a osim njih rame uz rame idem kroz život s dvije prekrasne sestre Majom i Bojanom.


Počnimo priču od samog početka kada sam bila mala djevojčica, sa samo 3 godine sam prvi put stala u klizaljkama na led i to je bio sudbinosni trenutak. Nemojte se čuditi što djete od 3 godine radi na klizalištu. U mojoj obitelji klizanje je već godinama aktualni sport, prvi je započeo djed Radovan koji je jedan od osnivača Zlatne Piruete te je ostavio duboki trag u ovom sportu. Nakon djeda, tata se bavio klizanjem te je nakon uspješne natjecateljske karijere postao članom Međunarodne klizačke federacije – ISU, disciplinske komisije te vrhovni sudac najvišeg ranga. Obzirom da nam je to u krvi, seke i ja smo krenule s klizanjem, Maja se najviše pronašla u brzom klizanju na kratke staze, a Bojana se u međuvremenu pronašla u baletu (ukoliko želite više saznati o njihovim uspjesima posjetite njihove web stranice). Ukratko to je priča kako sam započela svoju kizačku karijeru. Prema rezultatima može se reći da sam bila vrlo uspješna klizačica koju su pratili sportski novinari. Predstavljala sam Hrvatsku na ISU Junior Grand Prix natjecanjima, ISU Svjetskom juniorskom prvenstvu te na Zlatnoj Pirueti grada Zagreba. Ostale rezultate možete vidjeti na stranici rezultati . Nakon solo klizačke karijere iskušala sam se u plesnim parovima, nažalost ne dugo jer me drugi životni san zvao da ga ostvarim.


Nakon uspješne klizačke karijere koja mi je postavila iznimno kvalitetne temelje za život, diplomirala sam fiziku na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.
Tijekom studija sam ostvarila velike uspjehe, osvojila sam:
Rektorovu nagradu za društveno koristan rad u akademskoj i široj zajednici,
srebro na INOVA-mladi s projektom Fizika ekspres te
broncu na natjecanju EBEC.
Zaposlila sam se u školi kao nastavnica fizike, ali moji snovi me tjeraju za daljnjim razvijanjem i napredkom. Iz tog razloga upisala sam doktorski studij Geofizike na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu.


U slobodno vrijeme čitam knjige, plešem i crtam.

Moju kratku biografiju možete naći na linku životopis.


Najdraži citat: ‘Život piše prekrasne priče, ako znamo uživati u njemu.’
Zaronite u čarobni svijet fizike na TikToku i Instagramu!
tik tok tik tok
Otkrijte tajne svemira i fizikalne fenomene na najzabavniji način ikad! Svaki video je mali dragulj znanja koji će vas oduševiti. Pratite me da ne propustite ni jedan uzbudljivi trenutak u ovom nevjerojatnom putovanju! #FizikaZabava 🚀
HOME MAJA BOJANA EMA METEO MREZA
®© LIPOVSCAK 2014, 2015