BOJANA LIPOVŠĆAK

Bojana ples Brel
balet carmen i bolero
Bojana Lipovšćak i Dinko Bogdanić

boba za zid
2008 ZKM


đavo u selu Bojana Lipovscak HNK Split 2015.
2015. HNK Split

HNK Split, Bojana Lipovscak, pixels
praizvedba Pixels 2015. HNK Split

Rođena sam 1992. god u Zagrebu, do 2006.god. pohađam osnovnu školu Dragutina Tadijanovića, a po završetku upisujem se u Srednju škole za primijenjenu umjetnost i dizajn smjer klasični balet. 2011 sam maturirala.

Baletno obrazovanje počinjem sa osam godina u Osnovnoj školi klasičnog baleta i ritmike u Zagorskoj ulici u Zgrebu, gdje  završavam tri razreda, da bi na preporuku škole četvrti razred završila u Osnovnoj školi za klasični balet na Jezuitskom trgu.

2005. godine nakon završetka Osnovne škole za klasični balet upisujem u Zagrebu Srednju školu za klasični balet  i 2008 maturiram s odličnim uspjehom u klasi profesora Igora Sedmakova.

2009. moje baletno obrazovanje nastavlja se u Moskvi u Bolshoi Baletnoj Akademiji. Nakon završetka trogodišnjeg školovanja u Moskvi vraćam se u Hrvatsku i dobivam angažman u Hrvatskom Narodnom Kazalištu u Splitu. Pod umjetničkim vodstvom Dinka Bogdanića nastupam kao solistica u nizu baletnih predstava HNK Split, omiljena uloga mi je Vila Jorgovana u Trnoružici i naravno uloga Đavolice u baletu Đavo u selu. Popis predstava u kojim sam nastupila nalaze se na mojoj stranici na linku nastupi balet.

01.01.2015. stekla sam  status samostalnog umjetnika. Za ulogu đavolice u baletu Đavo u selu, Frana Lhotke na daskama HNK Split u režiji Ljiljane Gvozdenović i Dinka Bogdanića, nominirana sam za nagradu Hrvatskog glumišta za 2015. godinu.diploma

Diplomirala sam  klasični balet i koreografiju u Bolshoi Ballet Academy u Moskvi. Trenutačno plešem u HNK Split.
 HOME    MAJA    BOJANA    EMA   METEO    NEWS
®© LIPOVSCAK   2014, 2015